Unelmoi!

Onko haaveilu turhaa?
Kannattaako unelmiaan toteuttaa?
Miksi ihannoidaan unelmien toteuttajia?

Yleisesti ihmiset ihannoivat niitä, jotka toteuttavat unelmiaan. Haluamme kuulla tarinoita onnistumisista, jonka myötä voimme uskoa, että myös omassakin elämässämme kaikki on mahdollista. Mikä tekee unelmien toteuttajista ihannoinnin arvoisia? Rohkeus? Päämäärätietoisuus? Silti monesti kuulee ihmisten aliarvioivan omia unelmiaan; "Tämä on ihan tyhmä haave, "Ei se tule koskaan toteutumaan", "Ei tämän ikäisenä saisi tällaisia haaveilla".

Sitten kun joku kertoo, että haluaisi toteuttaa yhden unelmistaan, saattaa tulla erilaisia reaktioita. Pääasiassa on niitä kannustavia ihmisiä, jotka tekevät kaikkensa tukeakseen haaveilijan pyrkimyksiä. Kuitenkin on aina niitä, joita voidaan sanoa "jarrumiehiksi". Ihmiset, jotka yrittävät olla realistisia ja haluavat puhua ns. järjen äänellä näille haaveilijoille, ettei vaan sattuisi mitään. On hyvä, että annetaan haaveilijalle uusia näkökulmia sekä pohdittavaa, mitä pitäisi ottaa huomioon ja mitä riskejä on olemassa. Mutta miksi joidenkin täytyy arvostella toisten unelmia ja rypistää puhtaan valkoisen paperin pieneksi palloksi ja käskeä heittämään sen roskakoriin? Halutaanko haaveilijaa suojella vai onko se kateutta? Onko oikein lannistaa toinen suuren rakkautensa äärellä? Miksi meidät ihmiset on sitten edes keksitty ja meille olisi suotu unelmoimisen taito?
Varmasti unelmointi on yksi syy siihen, miksi ihminen on selvinnyt näihin päiviin asti. On toki unelmia, jotka toteutuneena ovat aiheuttaneet enemmän hallaa kuin hyvää ja jotkut ovat käyttäneet unelmiaan vääriin tarkoituksiin esim. toisten ihmisten vahingoittamiseen. Kuitenkin unelmointi on yksi parhaimmista asioista, minkä jokainen ihminen on saanut jo syntyessään. Sitä vain täytyy osata hyödyntää ja käyttää oikein.

Kommentit

Suositut tekstit